fbpx

Úžasný brownie bez cukru, mlieka a múky. Neveríte? Vyskúšajte.

Tak ako väčšina z nás aj ja si rada pochutím na sladkom vláčnom koláčiku, ktorý si navyše vychutnávam úplne bez výčitiek. Navyše ani nie je predražený ako väčšina koláčov bez múky, kde sa používajú drahé mandľové či orechové múky. Základ tohto hriešne dobrého pokušenia tvorí obyčajne neobyčajná cvikla. Dobrú chuť 🙂

Budeme potrebovať:

260 g červenej repy
200 g horkej čokolády čokolády (70% a viac, môže byť sladená stéviou)
4 polievkové lyžice espressa
85 g kokosového tuku
5 vajec
5 polievkových lyžíc kakaa
1 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
100 g brezového cukru
štipka soli (najlepšie himalájska)
lístky čerstvej mäty na dozdobenie

Postup:
1. Neošúpanú repu vložíme do parného hrnca s vodou a uvaríme do mäkka (cca 45 minút). Necháme vychladnúť.
2. Medzičasom vyhrejeme rúru na 180 °C a tortovú alebo bábovkovú formu vymastíme kokosovým tukom.
3. Repu ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme v mixéri na pyré . Vo vodnom kúpeli začneme rozpúšťať nalámanú čokoládu.
4. Medzičasom uvaríme espresso.
5. Do čokolády primiešame kávu.
6. Čokoládu po okraji obložíme na kúsky nakrájaným kokosovým tukom a necháme rozpustiť.
7. Oddelíme žĺtka od bielok.
8. Čokoládu necháme minútku schladnúť a veľmi pomaly čokoládu zašlahávame do žĺtkov. Vajíčka musíme v skutku veľmi pomaly temperovať , inak sa nám zrazia. Vznikne nám veľmi hustá hmota.
9. Primiešame cviklové pyré a kakao zmiešané s práškom do pečiva.
10. Vyšľaháme sneh z bielkov, do ktorého zašlaháme brezový cukor a soľ.
11. Opatrne, jemne primiešame sneh do čokoládovej hmoty.
12. Nalejeme do formy a pečieme 40-45 minút.

2015-01-07T00:00:00+01:00

Leave A Comment